SPAR 25 PROCENT PÅ FJERNVARMEN

En el-sparepumpe og et tjek af fjernvarmeanlægget kan være en rigtig god investering.

Hvornår har du sidst fået tjekket dit fjernvarmeanlæg? Hvis du ikke kan huske det, eller svaret bare er ”aldrig”, så er du ikke den eneste. Rigtig mange får nemlig aldrig justeret deres varmeanlæg, og det koster dem på sigt rigtig mange penge. Men enkle midler kan spare mange tusinde kroner på dyre varme.

Spar penge på fjernvarme med en ny el-s

Hos energicentret Expi Grøn Energi på Englandsvej har man specialiseret sig i både rådgivning og energirigtige løsninger. Og her har autoriseret VVS installatør Sonny Bengtsson et par rigtig gode råd:

Typisk har man ikke fået indreguleret sit fjernvarmeanlæg, siden man fik det. Sådan et anlæg er jo noget, der bare står og kører, og så tænker man ikke mere over det. I 9 ud af 10 nye huse er gulvvarmen for eksempel ikke indreguleret. Men man kan faktisk spare helt op til 25 procent af sin varmeregning, hvis man får sit fjernvarmeanlæg indstillet rigtigt, for jo bedre anlægget udnytter det vand, der løber igennem, jo billigere er det, siger han.

Sonny Bengtsson har flere eksempler på folk, der har sparet mange tusinde kroner på forholdsvis enkle energiløsninger. For eksempel kan termostater og en el-sparepumpe give rigtig gode besparelser.

Vi har en kunde, som fik nogle termostater op, som selv lukker for varmen, når man åbner vinduet. De termostater sparer ham for op mod 5000 kr. om året, fortæller han.

Samtidig kan termostaterne indstilles til at sænke temperaturen om natten. Og i det hele taget er intelligente løsninger, hvor teknikken selv arbejder for den mest energi-økonomiske løsning, stærkt på vej frem, fortæller Sonny Bengtsson.

Et helt nyt varmeanlæg levers i dag med en el-sparepumpe, der selv regulerer vandmængden efter behov og sørger for det bedst mulige flow i anlægget. Jo flere termostater, der står åbne, jo stærkere kører pumpen, så der når varme ud til alle radiatorerne. Men varmeanlæg der er mere end 2-3 år gamle har ikke sådan en pumpe, og så vil man typisk opleve, at temperaturen svinger op og ned, siger han.

 

Fjernvarme rammer søens folk

Sonny VVS har installeret fjernvarme på redningsskibet L.W

Det er første gang, man forsøger sig med fjernvarme på skibe. Men i Gedser Havn har Forsvarets kystredningstjeneste fået indlagt fjernvarme på redningsskibet L.W. Dam. Det betyder, at skibet er gået fra dyr elektricitet til billigere og miljøvenlig varme. Faktisk er der med fjernvarme en besparelse på 50 procent.

Spar penge på fjernvarme med en ny el-sparepumpe

Fjernvarmen kommer fra Gedser Fjernvarmeværk, der leverer til kystredningstjenesten. Herfra går et rør ud til skibet, som man kan koble fra og til. Når L.W. Dam er ude af havn, skal fjernvarmen nemlig ikke være koblet til. Når skibet er i havn, sørger fjernvarmen derimod for, at motoren altid er varm og klar til afgang.

Tror på succes andre steder

Det er VVS-installatør Sonny Bengtsson, der har installeret rørene på skibet. Han er ikke i tvivl om, at det kan brede sig til resten af landet.

Sonny Bengtsson har flere eksempler på folk, der har sparet mange tusinde kroner på forholdsvis enkle energiløsninger. For eksempel kan termostater og en el-sparepumpe give rigtig gode besparelser.

- Det kunne jo være skægt at udvide det, så L.W. Dam kan sejle til andre havne og få koblet fjernvarme til, siger han.

Det kan dog ikke lade sig gøre endnu. Derfor har Sonny Bengtsson også ladet det gamle maskineri være på skibet, så det stadig kan kobles til elektricitet. 

Fjernvarmen på L.W. Dam er et pilotprojekt. Forsvaret fortæller, er man i gang med at se på muligheden for at overføre det til andre redningsskibe, dog kun skibe i samme størrelse. 


Kontakt Info

Ring på
Tlf: 54 17 97 95
Mobil: 25 21 21 50

Eller e-mail på
post€sonnyvvs.dk

Kontaktformular

Navn:

E-mail:

Tele:

Besked:

Vi kører overalt på Sjælland og Lolland-Falster.

Vi leverer ydelser til private, virksomheder og offentlig institutioner. Læs mere om os her.


Læs mere om Sonny VVS

Vi arbejder med alt inden for VVS, fjernvarme, blikkenslager, villa varme, gas, gasinstallatør, ventilation, swimmingpools, pool opstart, pool reparation og vedligeholdelse, service, varmepumper, solvarmeanlæg, jordvarmenanlæg og anden alternativ energi såsom solcelleanlæg og solceller.

Sonny VVS udfører al form for service, og installationer til private, erhvervsvirksomheder og offentlige institutioner.

Vi arbejder overalt på Sjælland og Lolland - Falster og har kontorer i Gedser, Nykøbing F. og Sakskøbing.